Corala Sfantul Mare Mucenic Mina

Explozie de aplauze pentru Corala „Sfântul Mina” . Pitești 2018Noutati
21-06-2018 14:44

Corala „Sfântul Mina” a participat la Festivalul Internațional de Muzică Corală și Instrumentală „D.G. Kiriac”. Pitești 2018

 

În data de 20 iunie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Corala Protopopiatului Slobozia a participat, alături de alte coruri din țară, la a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Corală și Instrumentală „D.G. Kiriac”. Evenimentul se desfășoară în perioada 20 – 24 iunie (a.c.) la Teatrul „Al. Davila” din Pitești, Corala „Sfântul Mina” fiind la prima participare.

Festivalul „D.G. Kiriac este o manifestare de prestigiu care s-a bucurat la edițiile anterioare de aprecieri elogioase, atât din țară, cât și din străinătate.”- ne-a încredințat dirijorul Coralei „Sfântul Mina”, părintele profesor Cătălin Stanciu.

Corala preoților din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, a interpretat: „Pe Tine Te lăudăm” – Dimitrie Georgescu- Kiriac, „Către Tine Doamne”- Nicolae Lungu, „Mare fie-ți Doamne Slava” – aranjament după Marius Hristescu, și „Să trăiască România” – Nicolae Lungu.

Participarea Coralei „Sfântul Mina” a făcut ca această primă zi a Festivalului să se transforme într-un regal al muzicii corale! Cei trei soliști: părintele  Arhidiacon Nicușor Silviu Dascălu, părintele Cătălin Stanciu și părintele Marius Ungureanu, au transformat portativele partiturilor într-o muzică celestă, fiind aplaudați îndelung de publicul numeros. Preoții noștri s-au întors de la Pitești cu sufletul plin de bucurie și de emoție, conștientizând răsplata eforturilor depuse, prin aceste aplauze.

Mulțumim Preasfințite Părinte Vincențiu pentru arhiereasca binecuvântare de a participa la Festivalul „D.G. Kiriac”..

A consemnat părintele Laurențiu Cioranu, secretarul Protopopiatului Slobozia.